Kulturnatten i Uppsala år 2010 innehöll även i år polonäsuppvisning och prova – på. I år fanns vi på Drottninggatan, vid den internationella scenen, och på Drabanten på Bangårdsgatan. 8 par dansade först en uppvisning och därefter bjöds publiken in för att prova på. 

Gruppen under ledning av Studio Pivots Joanna Backman hade under våren övat på Polonäsdans. Träningen pågick under ett antal söndagar och olika formationer tränades in. På lördagseftermiddagen hölls ett sista genrep och en märkbart nervös Joanna gav de sista instruktionerna. Därefter blev det ett litet uppehåll innan det var dags för dansen på Drottninggatan och efter ytterligare ett uppehåll var det så tur för uppvisningen på Drabanten.

Resultatet från dansen, såväl uppvisningen såsom prova-på kan avnjutas nedan. Kvällen avslutades för danssällskapet på en närbelägen restaurang under uppsluppna och trevliga former. 
Peter Eklund

 

 

Birgitta Kullings tal för Joanna efter uppvisningarna:

KÄRA JOANNAALLAS VÅR DANSDROTTNING och LEADING LADY!

Med en ängels tålamod har

Du kämpat med oss!

Vi klampar, vi är spända i våra kroppar och vi ser sammanbitna ut.Vi kan inte räkna takterna!Vi bugar och niger på fel ställen – men det är inte så konstigt för Du räknar ”två – fyr”.

”Vi som inte kan räkna takter förstår ju inte varför Du hoppar över ”tre”?

Ändå har Du utan att förtröttas lett oss fram till denna stora dag:

Att vi ställer upp och dansar inför publik på självaste DROTTNINGGATAN

Det är en prestation!

Du har bildligt talat förvandlat ”en svensk seg, gammal höna till en fransk tupp i vin” eller oss alla till ett sirligt adelsfolk från 14 00-talets Polen som kurtiserar varandra i dansens virvlar. 

Det har varit så roligt och trevligt inte minst att få möta så många härliga människor.

Det ger mersmak. 

Av händelse hittade jag koreografin till Fransäs ,som jag var med och dansade på Karlbergs Slott för ca 50 år sedan. Du får den – kanske kan Du göra någonting av den!

Vi vill tacka Dig med mängder av rosor – men av praktiska skäl får det bli ett litet paket istället – ett bidrag till Din scengarderob! 

TACK JOANNA!

 

Polonäs i Drabanten 

      

 

Polonäs på Drottninggatan

 

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!