Mikael Kihlman gäst i Uppsala 3 maj

Tisdagen den 3 maj gästades Uppsalaföreningen av konstnären Mikael Kihlman. Han är född och uppvuxen i Uppsala men bor numer i centrala Stockholm. Kvällen inleddes med sedvanligt mingel med vin och tilltugg på Gustavianum och 32 personer hade kommit för att trivas.

 

Mikael berättade om sina resor i Polen och de äventyrligheter som hänt i samband med dessa. Bla kunde han berätta en insides historia från häktet i Krakow där han av ”valutaskäl” hade hamnat. Han kunde också visa bilder på sig själv från platsen och på en av de andra intagna. Av något skäl hade han fått behålla kameran och kunde dokumentera skeendet. Vidare berättade han om en vernissage dit många kända kulturpersonligheter hade kommit, bla Zymborska och Milosz. Med dessa celebriteter kom också ett stort uppbåd av polsk media.

 

Mikael visade också på sina bilder som på ett mycket speciellt sätt visar på det ”polska ljuset”. Kvällen avslutades med att ett lotteri genomfördes med två inköpta blad. Försäljning kommer också att ske under en föreningskväll under hösten och därefter kommer dragningen att förrättas.

 

Mötet med Mikael Kihlman filmades och finns att se på bambuser.se

 

Mikael_Kihlman

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!