Gotlands Allehanda 2010-11-12

Polens ambassadör på Gotland
Polens nye ambassadör gjorde sin första resa, efter installationen i Stockholm, till Gotland efter en inbjudan från svensk-polska föreningen på ön.

Polens ambassadör i Sverige Adam Halaciski kom till Gotland i onsdags och träffade läns- och kommunledning. I torsdags gjorde han en utflykt till Lärbro kyrka och lade ned en krans vid minnesstenen på kyrkogården. Ett 40-tal polska medborgare som avled på krigssjukhuset i Lärbro ligger begravda där. De var en del av den stora skara människor som kom till Gotland från tyska koncentrationsläger under kriget. Adam Halaciski lade ned kransen och ställde sig sedan vid den grupp människor som samlats på kyrkogården för att vara med. Där fanns bland andra Rolf K Nilsson som är styrelseledamot i svensk-polska föreningen och vikarierande kyrkoherde i Lärbro, Anna-Lena Eriksson, Niclas Larsson och Clary Winberg från krigssjukhusets museum i Lärbro.

Bönestund
Prästen Birger Andersson höll en bönestund och sedan gick ambassadören runt tillsammans med Clary Winberg och pratade om namnen på träkorsen.
Krigssjukhusets museum besöktes även. Guide var Clary Winberg.

 

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!