Den 11 december genomfördes en samling i julens tecken på ABF Stockholm, organiserad av Svensk-Polska Föreningen i Stockholm. Efter förra årets succé, när platserna inte räckte till för flera personer, beslutade vi oss för att genomföra föredraget på nytt, tillsammans med möjligheten att provsmaka det polska julbordets delikatesser.

Arthur Sehn presenterade polska jultraditioner samt berättade varför polacker äter fisk, soppa och piroger på julafton…istället för skinka.

Styrelsen för Svensk-Polska Föreningen, varav huvuddelen i polska folkdräkter liksom Arthur Sehns förtjusande döttrar, tog emot gästerna. Dräkterna var lånade från Polska Danssällskapet Piastowie. Det var en utmärkt eftermiddag med omväxlande polska julsånger och krubbor från Kraków.

Svensk-Polska Föreningen ber att få framföra sitt hjärtliga tack till våra sponsorer som har möjliggjort presentationen av polska jultraditioner i en svensk omgivning. Vi framför ett stort tack till Konsulära avdelningen vid Polens Ambassad, butiken Polska Delikatesser på Brännkyrkagatan 88 samt Polska Danssällskapet Piastowie och ABF Stockholm.

Krystyna Larsson

[ngg src=”galleries” ids=”7″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Foto: Marta Sehn, Urban Goerges

Vill du att vi mejlar dig om våra kommande evenemang i Stockholm?

Klart!

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!