Formidabel Jacob Moscowicz på Chopinafton i Uppsala
Jacob Moscowicz trollband sin publik med Chopinmusik lördagen den 24 oktober i Uppsala. I den intima Vindhemskyrkans församlingssal hade ett 50-tal personer samlats för att lyssna till musik från en gammal flygel som tämjdes av Jacob. Utanför kyrkan ruvade höstmörkret och genom ett av de stora spröjsade fönstren kunde man se ett vajande träd klätt i rödbrun höstskrud. Inramningen av aftonen var magisk.

Jacob hade anlänt några timmar före konserten för att värma upp flygeln och väcka den för att ta den till musikaliska höjder den troligtvis aldrig hade nått tidigare. I drygt en timmes tid spelade Jacob utan pauser och utan avbrott för applåder. Publiken satt andäktigt tysta och njöt i fulla drag av de många Chopinstyckena som med välljud spreds i salen. Den mäktiga musikupplevelsen uppfyllde helhjärtat de närvarande. Då Jacob avslutade sitt spelande mottog han hela publikens stående ovationer och de gav honom den uppskattning denne virtuos så väl förtjänar. Upplevelsen av kvällens vackra musik går inte att beskriva med enkla ord men för den som önskar ta del av konserten finns den dokumenterad på: http://bambuser.com/channel/Andrzej/broadcast/302387. Där sändes för övrigt konserten live och många av Jacobs fans kunde där ta del av skönspelet momentant.

Efter konserten följde en stunds samvaro med buffé bestående av välsmakande pajer och sallader samt ost. Till detta dracks vatten, lättöl eller vin. Kvällen avslutades med kaffe och många dröjde sig kvar länge för att kunna mingla en stund.

Ett särskilt tack riktas till konsulära avdelningen vid polska ambassaden i Stockholm. Utan dennes stöd och medverkan hade kvällen inte kunnat genomföras.
Peter Eklund

[ngg src=”galleries” ids=”20″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

 

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!