Göteborg – 2007

Under verksamhetsåret har det förekommit fyra evenemang och två styrelsemöten.

1. Den 26 april 2007 hölls årsmöte på Polska Katolikers Förening och vice ordföranden i Svensk-Polska Samfundet Tor Johanson höll föredrag och visade intressanta bilder från sina dramatiska erfarenheter som företrädare för Röda Korset i Polen under åren 1981-1985 under krigslagarna.

2. Den 13 juni 2007 deltog Tor Johanson,
Piotr Kiszkiel och Hans Göran Tommila vid en mottagning på Polens Generalkonsulat i Malmö där Polens dåvarande utrikesminister numera rådgivaren till Polens president Anna Fotyga var hedersgäst. I samband härmed invigde hon tillsammans med dåvarande generalkonsuln Gerard Pokruszinski ett minnesmonument i konsulatets trädgård till hedrande av Solidaritet i form av en skulptur skapad av den i Klippan bosatte italienske skulptören Antonio Paquini.

3. Den 16 november 2007 gästades föreningen på Polska Katolikers Förening i Göteborg av Polens nyutnämnde generalkonsul i Malmö,
Jaroslaw Lasinski. Generalkonsuln har tidigare varit stationerad i Chicago och mötet hölls på engelska.

4. Den 30 januari 2008 samlades medlemmar i föreningen för att se en polsk film inom den årliga filmfestivalen i Göteborg.
Filmen vars polska namn är ”Czas umierac” eller ”Time to die” på engelska är regisserad av Dorota Kedzierzawska med den berömda 90-åriga skådespelerskan Danuta Szaflarska i huvudrollen.
Efter filmen intogs middag på närbelägna restaurang Krakow med sitt polska kök.

Under verksamhetsåret har två styrelsemöten hållits dels den 11 december 2007 och dels den 24 januari 2008 och båda mötena har hållits på Konditori Brogyllen vid Västra Hamngatan

Föreningen har vid slutet av detta verksamhetsår samlat ett antal intresserade på drygt 30 personer varav drygt hälften aktiva

Svensk-Polska Föreningen i Göteborg fortsätter inför det nya verksamhetsåret att bygga upp sitt nätverk för att skapa en hållbar vital förening från grunden med många lokala aktiviteter och även en resa till Warszawa.

Göteborg den 20 mars 2008
Hans Göran Tommila
Ordförande

Jag är intresserad av resan till Wroclaw!

Skicka mig mer information om resan!

Tack! Vi återkommer med info om resan!